Nog 3 dagen voor de kerst......marinades voor het gourmetvlees

 

 

 

 

Vandaag gaan we boodschappen doen voor de gourmet.

Je kunt het vlees natuurlijk kant en klaar kopen,

maar veel lekkerder is om het vlees zelf te snijden en te marineren.

 

Hier een paar heerlijke marinades:

 

Pittig, lekker voor kip, biefstuk en varkensvlees:

 

-4 eetlepels olijfolie

-1 eetlepel gedroogde oregano

-1 theelepel chilipoeder

-1 theelepel zout

-1 knoflookteentje, uitgeperst

 

Honing tijm marinade, voor kip, lamsvlees en karbonade:

 

-6 takjes verse tijm

-2 eetlepels vloeibare honing

-1 theelepel mosterd

-1000 ml vers geperst sinaasappelsap

 

Indiaas, lekker voor kip of vis:

 

-50 ml kokosmelk

-1 eetlepel kerriepoeder

-50 ml ananassap

-snufje zout en snufje peper

 

Oosters, voor vis en alle soorten vlees:

 

-paar cm gemberwortel (geraspt)

-2 teentjes knoflook (geperst)

-2 eetlepels olijfolie

-2 eetlepels sojasaus

 

Hiermee kan ik wel even vooruit!

 

Als je het vlees een paar uur van te voren vast marineert,

kan de smaak er goed intrekken.

 

Follow Me on Pinterest

Reacties

Ferry & Jacqueline op 22-12-2013 10:45

Goedemorgen Onzeweg,

Wij maken ook zelf vlees voor de fondue. Meestal kant en klare vlees is wat minder. Vandaar doen we zelf. Wij hebben net foto's gemaakt van Jimmy. Jimmy ging naar de kerstboom toe. Zo leuk Onzeweg. Wij hebben net twee foto's gemaakt. Erg nieuwsgierig is Jimmy.

Fijne zondag gewenst.

Liefs Jacqueline & Ferry.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Onze kleine ondeugd
Daisypath Happy Birthday tickers
Waarover ik schrijf
Pas gebeurd
Links naar vrienden
Teller
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl